BELDOCS – Medjunarodni festival dokumentarnog filma – International Documentary Film Festival

02 May 2018,   By ,   0 Comments

Dodjite na Međunarodni festivala dokumentarnog filma Beldocs koji se održava od 7. do 14. maja. Na ovogodišnjem festivalu biće prikazani najbolji međunarodni i domaći filmovi, uključujući veliki broj svetskih i evropskih premijera http://beldocs.rs/o-nama/ Između ostalih, u ovogodišnjoj selekciji su i filmovi, za koje verujemo da će Vam biti interesantni, značajni…

MAPA PUNA SNOVA, Danilo Lola Ilić
Dokumentarni film o eminentnom grafičkom dizajneru i likovnom umetniku Predragu Spasojeviću (1959-2010), koji je ostavio neizbrisiv trag na kulturnoj i društvenoj sceni Pule, Istre i šire. O njemu i njegovim delima govore kolege, prijatelji, saradnici i klijenti s različitih područja delovanja, pa se zajedno sa snimljenim i arhivskim materijalom i animacijom, stvara priča o njegovoj istinskoj veličini.

http://beldocs.rs/mapa-puna-snova/

Vreme i mesto projekcije: 8. maj 2018. u 21:00h, Centar za kulturu Vlada Divljan

WESTWOOD: PUNK, ICON, ACTIVIST, Lorna Tucker
Vivijen Vestvud je velika dama pank roka, doajen britanske mode, jedna od najuticajnijih začetnica trendova u novijoj istoriji. Film istražuje njenu uzlaznu karijeru, detaljno ispitujući njene umetničke kvalitete, aktivizam i kulturnu relevantnost. Kombinujući kultni arhivski i novosnimljeni materijal, ova intimna priča o počecima koji su definisali jednu eru ispričana je kroz reči same Vivijen i dirljive intervjue sa ljudima iz užeg kruga njene porodice, njenim prijateljima i saradnicima.

http://beldocs.rs/vestvud-pank-ikona-aktivista/

Vreme i mesto projekcije: 10. maj u 19:00h, Centar za kulturu Vlada Divljan

Beldocs – Меđunarodni festival dokumentarnog filma


Leave a Reply